Trwa ładowanie...

Pytanie: Jak zrobić własną melsę smakową do shishy?

  • [2018-08-09 14:30] Naquer

    Witam, interesuję się wytworzeniem własnej melasy smakowej do shishy. Pytanie tylko jak zrobić krok po kroku. Po przeczytaniu poradników, które nie ukrywajmy sa stare po 4-6 lat, mam mieszane uczucia.

    Po pierwsze czy musi być to tytoń elements? Jaka jest różnica między nim a np LM, Malboro czy Camel?

    Po drugie i najważniejsze jak wytworzyć melasę smakową, którą pózniej połączymy z wypłukanym tytoniem? Jakie składniki wchodzą w skład gotowej już melasy i co trzeba dodać aby uzyskać jakiś konkretny smak? (czy to np. są aromaty spożywcze, wyciśnięty sok z owoców, jakieś ekstrakty ?)

    Dziękuję :)

Odpowiedzi

  • [2019-01-21 13:06] buszekcom

    Tytoń papierosowy może się szybciej spalić.

    Oprócz tytoniu Elements jest też Shibak. Paczka 40g w sklepie w Krakowie kosztuje 26-27 zł, więc niedużo, a jest w 100% przeznaczona do takiego mieszania.

    Co do melasy, czy nie lepiej wydać te kilka złotówek na gotową?

    http://www.esklep.buszek.com/melasy-c-143.html

    Jeśli jednak chcesz zostać w swoim laboratorium, robiąc własną, z tego co wiem, melasy najbardziej podobne są do syropów do napojów.

Zaloguj się coby odpowiedzieć :)

Powrót
do góry