Trwa ładowanie...

Pytanie: Co z shisharoma po paleniu?

  • [2013-02-08 23:00] Narvi

    Czy po paleniu kamyki wrzucam znowu do opakowania z pozostałymi? Czy odłożyć do innego pojemnika i zmieszać dopiero jak wszystkie świeże wypalę?

Najlepsze odpowiedzi

  • [2013-02-08 23:14] Hazetone

    Przepłukać, żeby oczyścić z ewentualnego popiołu, osuszyć ręcznikiem papierowym i do pudełka z resztą.

Odpowiedzi

  • [2013-02-08 23:14] Hazetone

    Przepłukać, żeby oczyścić z ewentualnego popiołu, osuszyć ręcznikiem papierowym i do pudełka z resztą.

  • [2013-02-17 00:34] Danio

    Ja te po paleniu daje do innego pudełka  jak wszystkie pobrudze gotuje i zalewam nową melasą :) 

  • [2013-02-17 09:04] stysiok

    Ja czytałem ( nie pamiętam gdzie ), że po użyciu należy je przynajmniej 3 razy dobrze wygotować i pozostawić do wyschnięcia.

  • [2013-02-17 10:38] bagienka

    Robię jak Danio, bo nie chce mi się ich czyścić po każdym paleniu.

  • [2013-02-17 14:24] cobi92

    A ja czekam aż ostygną i wrzucam do pojemnika razem z pozostałymi nawilżonymi kamieniami. Troche popiołu jest, ale nie zauważyłem żadnego ujemnego wpływu na kolejne palenia. Wersja dla leniwych :D

  • [2013-02-17 18:25] major

    Nie trzeba wygotowywać 3 razy, można to zrobić raz lub w ogólę, preferuję oczyszczenie z popiołu i tyle.

  • [2013-02-17 19:59] Chirurg

    Minimum 2 razy to gotowałem shiazo po zalaniu shisha-kingiem, bo bardzo mocno przechodziło to smakiem. 

  • [2013-02-18 09:31] Narvi

    Już 3 razy robiłem tak jak napisał Hazetone. Oczyściłem pod wodą z popiołu, wytarłem i wrzuciłem do pudełka. Nie czuć zmian w smaku czy ilości dymu.

     

    Dzięki za odpowiedzi!

Zaloguj się coby odpowiedzieć :)

Powrót
do góry